Skyline Groningen
Image
Screenshot genealogie

Stamboom register Oldenzaal

Website Genealogie.Oldenzaal.nl

Oldenzaal is een Hanzestad en ligt in Overijssel. De gemeente maakt deel uit van de Regio Twente. Met haar 31.000 inwoners (Bron: CBS, 2019) is Oldenzaal een middelgrote stad. De gemeente Oldenzaal is lid van de Coöperatieve Vereniging Dimpact.

De uitdaging

De gemeente Oldenzaal heeft haar archief uit de burgerlijke stand, bevolkingsregisters en gezinskaarten gedigitaliseerd. De volgende stap is het online beschikbaar stellen van deze akten in PDF en JPG-bestanden aan haar inwoners en geïnteresseerden.

Het gaat om een archief van ruim 56.000 gedigitaliseerde bestanden die op eenvoudige wijze door bezoekers doorzocht moeten kunnen worden.

De oplossing

Op basis van de wensen van de gemeente Oldenzaal heeft Wowww een website, gebaseerd op het ontwerp van Oldenzaal.nl, gerealiseerd. 

Wowww heeft in overleg met de gemeente Oldenzaal gekozen voor enkele zoektermen en deze op basis van bron te tonen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een krachtige open source zoekmachine (SOLR), waarmee bezoekers toegang krijgen tot de akten uit het bevolkingsregister en de burgerlijke stand.

Kenmerken

Opdrachtgever Gemeente Oldenzaal
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Gemeente Oldenzaal
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de ontwikkeling van een toptaken-website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.