Skyline Groningen
Image
screenshot kampen.nl

Kampen

Website Kampen.nl

De gemeente Kampen ligt in Noordwest-Overijssel en telt meer dan 50.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de kernen Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst, 's-Heerenbroek, Kamperveen, Mastenbroek, Wilsum en Zalk. De gemeente Kampen is aangesloten bij de Coöperatieve Vereniging Dimpact.

De uitdaging

De gemeente Kampen heeft haar website en intranet vernieuwd, waarbij zij gekozen heeft voor het door Dimpact ontwikkelde Website en Intranet Model (WIM). 

De gemeente Kampen heeft een onderzoek onder inwoners uitgevoerd en de uitkomsten hiervan vormen input voor het te ontwikkelen interactie ontwerp en visual design. Daarnaast dient de website voorzien te worden van zeven koppelingen, waaronder CVDR, GVOP, DURP, LDAP, RIS, SDU Vind en Raet vacatures.

De oplossing

De gemeente Kampen maakt slim gebruik van het Website Intranet Model van Dimpact die gemaakt is in Drupal. De website (zowel internet als intranet) is sneller en informatie is beter vindbaar. Ook op smartphones en tablets is de website goed te gebruiken.

Naast een totaal nieuw uiterlijk ligt de nadruk op gemeentelijke producten die voor bezoekers het meest belangrijk zijn, ofwel de ‘toptaken’.

Wowww heeft voor de gemeente Kampen het design ontwikkeld en de volledige technische implementatie verzorgd. De website van de gemeente Kampen is sinds 2016 in gebruik.

Kenmerken

Opdrachtgever Gemeente Kampen
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Gemeente Kampen
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de inzet van een toptaken website voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.