Skyline Groningen
Image
screenshot woerden.nl

Woerden

Website Woerden.nl

Woerden is een stad en gemeente in het westen van de provincie Utrecht en ligt in het oosten van het Groene Hart. De gemeente bestaat uit de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. De gemeente Woerden heeft ruim 52.00 inwoners (Bron: CBS, 2019).

De gemeente Woerden is al jaren een van de gemeenten die met recht voorloper op het gebied van gemeentelijke websites en digitale toegankelijkheid genoemd kan worden. 

De uitdaging

De website wordt jaarlijks een miljoen keer geraadpleegd en vormt daarmee binnen haar dienstverlening een belangrijk kanaal. De ambitie van de gemeente Woerden is de een klantgerichte en maximaal toegankelijke website. Belangrijk aandachtspunt is de vindbaarheid van informatie, zowel via externe zoekmachines maar zeker ook via een eigen geavanceerde zoekmachine.

De oplossing

Wowww heeft in samenwerking met de webredactie van de gemeente Woerden het interactie ontwerp en design ontwikkeld. Hierbij is gekozen voor het content management systeem Drupal, vanwege de flexibiliteit, schaalbaarheid en de mogelijkheden voor integratie met andere systemen.

In de loop der jaren hebben de webredactie en Wowww de website verder doorontwikkeld door nieuwe functionaliteiten toe te voegen. In 2017 heeft een redesign plaats gevonden, waarbij inwoners actief bij de realisatie van het ontwerp betrokken zijn geweest.

Voor de gemeente Woerden is digitale toegankelijkheid essentieel. Niet voor niets ontving de gemeente Woerden in april 2019 voor de vierde keer op rij het certificaat Drempelvrij.

Kenmerken

Opdrachtgever Gemeente Woerden
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Gemeente Woerden
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de ontwikkeling van een toegankelijke website voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.