Skyline Groningen
Image
screenshot geertruidenberg.nl

Geertruidenberg

Website Geertruidenberg.nl

De gemeente Geertruidenberg bestaat sinds de herindeling van 1997 uit de kernen Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. De gemeente heeft 21.000 inwoners (CBS, 2019). Geertruidenberg wordt ook wel 'Vestingstad aan de Biesbosch' genoemd. Dit vanwege de eeuwenlange relaties met het gebied. Er bestaan fraai bewaarde monumenten in Geertruidenberg zoals vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen. De bijbehorende kernen Raamsdonksveer en Raamsdonk hebben prachtige buitengebieden. 

De uitdaging

De gemeente Geertruidenberg heeft een webvisie waarin de website de digitale klantreis van haar bezoeker centraal stelt. Hierbinnen vormen eenvoud, kwaliteit en vertrouwen de pijlers van deze visie. Hierbij was de gemeente Geertruidenberg op zoek naar een CMS dat het mogelijk maakt om invulling te geven aan deze webvisie, waarbij deze voldoet aan de eisen en wensen die vanuit de gemeente worden gesteld.

De oplossing

Wowww heeft in samenwerking met de communicatie/webredactie van de gemeente Geertruidenberg:

  • interactie en visual design ontwikkeld;
  • CMS ingericht;
  • training verzorgd;
  • ondersteuning geleverd bij content migratie;
  • controles uitgevoerd en advies gegeven over digitale toegankelijkheid.

De gerealiseerde website is een klantgerichte website, gebaseerd op het content management systeem Drupal 8. De website is mobile-first opgezet, biedt workflows voor contentredactie, ondersteunt meertaligheid en biedt de mogelijkheid om multi-website-site te beheren. Drupal is een bewezen veilig CMS. Drupal is een uitstekende basis voor de realisatie van uw website waarin de klantreis van uw bezoeker centraal wordt gesteld.

Kenmerken

Opdrachtgever Gemeente Geertruidenberg
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Gemeente Geertruidenberg
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de inzet van Drupal gericht op toptaken voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.