Skyline Groningen
Image
screenshot assen.nl

Assen

Website Assen.nl

Met ruim 67.000 inwoners is de gemeente Assen de op een na grootste gemeente van Drenthe. De gemeente kent 8 dorpen en diverse kernen die verspreid liggen over een gebied van 8.300 hectare.

Assen is bij velen vooral bekend door de TT motorraces. Ook het Duurzaamheidscentrum en het Drents Museum hebben een plek in Assen. Historie en moderne tijd gaan in Assen hand in hand. Assen wordt ook de 'stad der paleizen’ genoemd: er staan paleizen van huizen. Die staan er sinds het jaar 1809, toen Assen stadsrechten kreeg van Lodewijk Napoleon en de ‘gegoede burgerij’ er z’n villa’s en herenhuizen liet bouwen. In 2019 telde Assen 68.000 inwoners.

De website van de gemeente Assen.nl is ontwikkeld op basis van het Website Intranet Model van Dimpact en is ingericht volgens het toptakenprincipe. De bezoeker van kan informatie snel vinden en taken makkelijk uitvoeren. Als inwoner kun je eenvoudig online een afspraak maken voor bijvoorbeeld een paspoortaanvraag of een melding doen.

De uitdaging

In verband met de behoefte vanuit de organisatie en plannen rondom de website was de gemeente op zoek naar een leverancier die haar webredactie actief kan ondersteunen en bovendien proactief is op het gebied van service en support bij digitale toegankelijkheid.

De oplossing

Wowww en de webredactie van de gemeente Assen hebben afspraken gemaakt, waarin korte lijntjes met een vaste contactpersoon (de servicemanager) centraal staan, zodat de webredactie snel kan schakelen en waar nodig direct kan terugvallen op de kennis van Wowww.

Kenmerken

Opdrachtgever Gemeente Assen
Interactie ontwerp en visual design Gemeente Assen
Content Gemeente Assen
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid  WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het onderhoud en beheer van uw Open Source website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.