Skyline Groningen
Image
screenshot fermwerk.nl

Ferm Werk

Website Fermwerk.nl

Ferm Werk is opgericht als de uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Oudewater en Montfoort voor de Participatiewet en de Sociale Werkvoorziening. Ferm Werk bestaat in de huidige vorm sinds 1 januari 2014. Ferm Werk bedient met haar diensten zo’n 1100 bijstand-cliënten en ongeveer 314 Sw-medewerkers.

De uitdaging

Bij de oprichting van Ferm Werk stond zij voor de uitdaging dat het platform vernieuwing uitstraalt en het op een beheerste manier mogelijk maakt om verdere innovatie mogelijk te maken. Aanvankelijk heeft de website als doel om te informeren en te profileren, om vervolgens in te zetten om de dienstverlening verder te optimaliseren.

De oplossing

Er is gekozen voor een gefaseerde aanpak om een zo hoog mogelijk ambitieniveau waar te maken, waarbij zoveel mogelijk verschillende diensten online benaderbaar worden gemaakt, waarbij deze 24/7 worden aangeboden.

In samenspraak met Ferm Werk heeft Wowww een digitale roadmap ontwikkeld. In deze roadmap is gekozen voor Drupal, omdat dit CMS standaard veel mogelijkheden voor integratie met andere systemen biedt.

Bovendien biedt Drupal juist een flexibele basis waarmee de verscheidenheid aan eisen en wensen kunnen worden ingewilligd zonder dat de organisatie zich moet aanpassen.

Kenmerken

Opdrachtgever Ferm Werk
Interactie ontwerp en visual design Wowww
Content Ferm Werk
Development Wowww
Content Management Systeem Drupal
Digitale toegankelijkheid WCAG 2.0 en 2.1

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de inzet van een CMS met rijke integratiemogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.