Skyline Groningen
SNN en EFRO
Toegevoegd op

EFRO steunt ontwikkeling WvG

Onlangs ontvingen wij bericht van het Samenwerkingsverband Noord Nederland dat zij in samenwerking met het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) bereid zijn om onze innovatieve ambities op het gebied open source software te versnellen. Hier zijn wij natuurlijk erg trots op en hier geven we graag aandacht aan.

Aanleiding van het project

Eind 2018 heeft Dries Buytaert, oprichter van de Drupal, de komst van Drupal 9 aangekondigd. Voor de eerdere versies, Drupal 7 en Drupal 8, betekent dit dat deze per eind 2021 niet meer ondersteund worden. 

Websites die op Drupal 8 ontwikkeld zijn, kunnen met het stappenplan van Drupal.org relatief eenvoudig naar Drupal 9 worden geupgrade. 

Maar wat nu als de website gebaseerd is op Drupal 7? En wat betekent dit als je van een distributie (een kant-en-klare oplossing) gebruik maakt die niet vervangen wordt? Dan brengt een upgrade veel kosten met zich mee.

Wowww voor Gemeenten

Voor Wowww was dit de aanleiding om een oplossing te ontwikkelen die met behulp van een aantal basis modules snel, efficiënt en toekomstbestendig wordt ontwikkeld. En bovendien geïmplementeerd én geautomatiseerd onderhouden kan worden.

De WvG-distributie is ontwikkeld op basis van Drupal 9 en is zo generiek ingericht dat deze niet alleen voor gemeenten, maar ook voor andere toepassingen geschikt is en is zo ingericht dat het bij toekomstige vernieuwing van techniek herbruikbaar blijft.

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Dit concept hebben wij in samenwerking met AC Adviseurs verder ontwikkeld. Mede dankzij de steun vanuit het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is het mogelijk om deze innovatieve ambities te versnellen.