Skyline Groningen

Drupal voor Gemeenten (DvG)

Drupal voor Gemeenten (DvG) is een kant-en-klare website speciaal voor gemeenten, op basis van het open source CMS Drupal. Op deze toptakenwebsite staat de burger centraal. Burgers krijgen snel antwoord op vragen en kunnen eenvoudig online een afspraak maken. DvG valt onder een open source licentie en is gebruiksvriendelijk en snel uitbreidbaar.

Met DvG hebben gemeenten een drastische vermindering in ontwikkelkosten en beheerslasten en kunnen zij de focus leggen op aanvullende eisen en wensen. Ruim 20 gemeenten maken gebruik van DVG. Naast Venlo en Leidschendam-Voorburg, maken de gemeenten Vught, Almelo, Haarlemmermeer en Leeuwarden er ook gebruik van.

Toptaken

DvG is ontworpen op basis van design principes voor de overheid en Toptaken: het centraal stellen van de primaire taken op de website. Bij de totstandkoming zijn met Toptaken onderzoek de belangrijkste gebruikersbehoeften en taken in beeld gebracht. DvG heeft een eigen manifest en gebruikersvereniging waar gemeenten en leveranciers elkaar kunnen helpen.

Toegankelijk en responsive

Drupal voor Gemeenten voldoet standaard aan de toegankelijkheidseisen van de overheid (Webrichtlijnen V2). Toegankelijkheid is één van de kernwaarden en we streven altijd naar de juiste toepassing van de digitoegankelijk richtlijnen. 

Het besluit digitale toegankelijkheid overheid is per 23 september 2018 in Nederland in werking getreden. In het besluit is bepaald dat websites en mobiele apps van overheidsinstanties aan de gestelde toegankelijkheidsrichtlijnen moeten voldoen. De basis van DvG is mobile-first, responsive opgezet en eenvoudig te voorzien van een eigen vormgeving. De website werkt uitstekend op alle formaten, van smartphone en tablet tot desktop.

Wowww is leverancier van Drupal voor Gemeenten (DvG)

Er zijn in Nederland een aantal leveranciers die ervaring hebben met het realiseren van Drupal voor Gemeenten websites. Sinds 2019 is Wowww leverancier van de Drupal voor Gemeenten-distributie.

Meer weten

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via postvoor@wowww.nl of +31 (0)508508590.