Skyline Groningen
Logo Drupal 9
Toegevoegd op

Drupal versie 9 gelanceerd

Begin juni is de nieuwste versie van Drupal gelanceerd. Versie 9 is gebruiksvriendelijker en kostenefficiënt doordat major upgrades eenvoudiger worden. Drupal zet nog verder in op toegankelijkheid voor mensen met een beperking. De Drupal Community heeft deze livegang wereldwijd gevierd met een Twitter wave.

Verbeteringen in Drupal

Drupal 9 biedt grote verbeteringen voor webredacties en marketeers. Verder kenmerkt de architectuur van Drupal 9 zich door het API-first-principe: eenmalig publiceren en via tal van verschillende platforms verspreiden van content. Verder is het gebruiksgemak verbeterd en kunnen organisaties tegen lagere kosten meer functionaliteit verkrijgen.

Toekomstige upgrades gaan efficiënter. De stap van Drupal 8 naar 9 is relatief eenvoudig. Ook heeft de Drupal community aangekondigd dat een migratie naar Drupal 10 efficient uitgevoerd kan worden. Kortom, met Drupal kun je nog jaren vooruit.

Wowww is Drupal-migratie expert

We denken graag met je mee wat Drupal 9 voor jouw websites betekent en wat de impact is van een mogelijke upgrade. Neem vrijblijvend contact met ons op.